قهرمانی:

دوست داریم دادگاه ها علنی باشد

دوست داریم دادگاه ها علنی باشد به گزارش علم عدل رسول امیر قهرمانی در نشست بررسی تحلیل فساد در پرونده بانك سرمایه اظهار داشت: دوست داریم دادگاه ها علنی باشد تا اگر داماد فلانی به دادگاه نیامد مشخص شود.



به گزارش علم عدل به نقل از مهر رسول امیر قهرمانی در نشست بررسی تحلیل فساد در پرونده بانک سرمایه در مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه اظهار داشت: دوست داریم دادگاه های علنی باشد تا اگر داماد فلانی به دادگاه نیامد مشخص شود.
وی اضافه کرد: پسر یک آقایی در شرکت های زیر مجموعه متهم بوده و بعد می گویند فلانی او را بیرون کشیده است. ما همه حساب ها را ردیابی کردیم و پولی به حسابش واریز نشده است. بعنوان مثال اگر تسهیلاتی را بر مبنای بهداشت اعتباری گرفته باشم و مشکلی برای دریافت تسهیلات نداشتم اما اگر این پول را برای خودم ملک و ویلا گرفتم آنرا خیانت در امانت می دانیم اگر صلاحیت نداشتم و پول را گرفتم برخی ها معتقدند اینجا دو جرم صورت گرفته اما معتقد به تعدد جرم نیستیم. اگر بهداشت اعتباری رعایت شده باشد فقط خیانت در امانت است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا پس از عرضه تسهیلات بانک مکلف به نظارت هست، خاطرنشان کرد: بله بر مبنای آیین نامه تسهیلات کلان بانک ملزم شده بر مصرف تسهیلات نظارت داشته باشد. بانک مرحله به مرحله تسهیلات را می دهد و باید نظارت کند.
نماینده دادستان در پاسخ به این سؤال که چرا در پرونده های فساد اقتصادی از کارشناسان مالی خبره استفاده نمی شود؟ اظهار داشت: این حرف درست نیست و ما تا دلتان بخواهد از کارشناسان استفاده کردیم. برای مثال در پرونده ای ردیابی کردیم که پول باید به حساب شرکت الف می رفته است اما به حساب خانم سوم و پنجم فلان شخص رفته است و اینجا احتیاج به کارشناسی ندارد چون که ردیابی شده است. وقتی ما به کارشناسی می دهیم که ابهامی وجود داشته باشد.
قهرمانی در مورد این بحث که قراردادهای بانکی مشارکت بوده و اصل بر صحت قراردادها است و قابلیت کیفری شدن ندارد، ؛ اظهار داشت: در این حوزه باید قراردادها مشروع باشند. یک سری متهمان بانکی بودند که بی ضابطه تسهیلات را گرفتند و مدیر بانکی به او گفته سی میلیارد دادم دو میلیارد را بگذار مسدود کنم و او هم قبول کرده است. این مدیر عوض شده و مدیر بعدی آمده و نامه زده به مدیر بعدی چون که خودشان مدیر عامل ها را می آوردند و نامه ای به بانک زده که دو میلیارد مسدودی دارم و خود مدیر هم قبول کرده است. اما متهم در دادگاه می گوید سود نامشروع از ما گرفتند. خود این فرد ۳۱ درصد را اعلام نموده اما در دادگاه چیز دیگری می گوید.
وی افزود: برخی ها می گویند از وقتی من وارد پرونده بانک سرمایه شدم این بانک هزاران میلیارد ضرر کرد شاید این حرف در ظاهر درست باشد اما وقتی به این پرونده ورود کردیم شاهد این بودیم که بانک سود دهی ظاهری داشت اما این سود دهی بادکنکی بود.
قهرمانی خاطرنشان کرد: کاری که مدیران در این بانک انجام داده بودند این بود که به یک فردی تسهیلات داده بودند و بدهی او به ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده بود مشتری یک ملک ۶۰ میلیاردی را به کارشناسان داده بود تا ۳۰۰ میلیارد تومان ارزش گذاری کند تا با این کار بدهی اش تسویه شود و جزو بدهکاران بانکی هم حساب نشد.
نماینده دادستان اضافه کرد: امکان دارد برخی ها بپرسند که جرم اینگونه تهاترها چیست پاسخ این است که به صرف این کار جرم سنگینی رخ نداده است شاید برخی ها بگویند کلاهبرداری است اما کلاهبرداری هم نیست چون که مالی برده نشده است و مال قبلاً گرفته شده است.
وی در ادامه و در مورد اختلال در نظام بانکی هم توضیح داد: برخی ها می گویند هزاران متهم بزرگ داریم چرا چند موبایل فروش را در دادگاه های ویژه محاکمه کردند به نظر من اختلال در بازار موبایل بود. البته تشخیص اختلال یک تشخیص قضائی است اما قاضی که به همه چیز علمی ندارد و اینجاست که از کارشناس استفاده می نماید در حوزه بانکی هم همچنین است ما از کارشناسان بانک مرکزی استفاده می نماییم.
قهرمانی افزود: بر مبنای گفته بانک مرکزی وقتی پنج هزارم درصد تسهیلات تمامی بانک ها در راه نادرست استفاده شود، اختلال به حساب می آید.


منبع:

1399/07/02
12:02:06
5.0 / 5
2793
تگهای خبر: بازار , پرونده , جرم , دادستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت