دستیار ویژه وزیر علوم در امور حقوق شهروندی تاكید كرد

حقوق شهروندی به پارامترهای ارزیابی دانشگاه ها اضافه می شود

حقوق شهروندی به پارامترهای ارزیابی دانشگاه ها اضافه می شود به گزارش علم عدل دستیار ویژه وزیر علوم در امور حقوق شهروندی و مدیر کل دفتر بازرسی و پاسخ گویی به شکایات این وزارت اظهار داشت: یکی از پارامترهای مهم ارزیابی توفیق دانشگاه ها یا درجه و سطح دانشگاه ها توجه ویژه به حقوق شهروندی و توجه به دستورالعمل ها، آیین نامه ها و بخش نامه در حوزه اجرا، رصد و نظارت حقوق شهروندی است.


به گزارش علم عدل به نقل از ایسنا، دکتر فریدون جعفری در نشست رابطین حقوق شهروندی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مناطق ۲ و ۳ که به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از برنامه های اساسی و راهبردی وزارت علوم به حقوق شهروندی اختصاص پیدا کرده است، عنوان کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۱۰ برنامه راهبردی را بر مبنای ابلاغ ریاست جمهوری باید در طول دوره ای که در آن قرار داریم دنبال کند؛ برنامه اجرایی داشته باشد و آنرا گزارش کند. یکی از این حوزه ها، برنامه هفتم اقدامات راهبردی وزارتخانه تحت عنوان سیاست های راهبردی صیانت از حقوق شهروندی است. حقوق شهروندی و صیانت از حقوق شهروندی محدود به زمان و مکان خاص یا سیستم خاص یا ساختار موقت نیست.
وی ضمن اشاره به اهمیت آذرماه برای دانشگاه و حقوق شهروندی خاطرنشان کرد: هفته پژوهش و فناوری، روز دانشجو و همینطور روز تصویب قانون اساسی و رونمایی از منشور حقوق شهروندی بعنوان منشور راهبردی دولت تدبیر و امید در این ماه قرار دارد.
دکتر جعفری در اهمیت حقوق شهروندی افزود: حقوق شهروندی مساله ای در ارتباط با دولت فعلی نیست که با آخر آن فراموش شود. حقوق شهروندی در ارتباط با ملت و شهروندان است. در فصل سوم قانون اساسی هم به صورت خاص به حقوق ملت و شهروندی اشاره شده است. در دولت های قبل به حقوق شهروندی پرداخته شده است و اساسا در دولت های بعد به نحوی به حقوق شهروندی پرداخته خواهد شد.
وی در ادامه اضافه کرد: مطمئن باشید در آینده هم اگر تغییر دولت و تغییر رویه ای هم صورت بگیرد، اطمینان داشته باشید که حقوق انسان ها و حقوق افراد حتما باید یکی از منشورهای اساسی مدیران مورد لحاظ قرار بگیرد.
دستیار ویژه وزیر علوم در امور حقوق شهروندی درباره اقدامات انجام شده در این عرصه تصریح کرد: یکی از مهم ترین فعالیتهایی که در خلال این مدت انجام شد، تدوین درسی دو واحدی با عنوان آشنایی با کلیات حقوق شهروندی جمهوری اسلامی ایران است که مقرر شده است در همه رشته ها بعنوان یک درس عمومی برای دوره های کاردانی و کارشناسی تدریس گردد. این درس به همه دانشگاه ها ابلاغ گردیده و از دانشگاه ها درخواست شده است که در برنامه درسی تمامی رشته هایشان قرار دهند. تقریباً از حدود ۱۲۰ دانشگاه تحت پوشش وزارت علوم، حدود ۶۰ الی ۷۰ دانشگاه این درس را عرضه کرده اند.
دکتر جعفری از اقدامات دیگر وزارت علوم در جهت حقوق شهروندی به بحث رابطین حقوق شهروندی در دانشگاه ها اشاره نمود و اظهار داشت: برای اجرای بهتر و رصد بهتر حقوق شهروندی در سطح دانشگاه ها یک متولی خارج از چهارچوب و ساختاری که در وزارت علوم قرار داشت، ایجاد کردیم. در واقع ساختار جدید ایجاد نکردیم بلکه از همان ساختار موجود، معاونت ها و مدیریت های موجود بعنوان متولی اصلی اجرا، رصد و نظارت بر حقوق شهروندی در دانشگاه ها در نظر گرفتیم.
وی در ادامه به ایجاد صفحه ویژه ای در سایت دانشگاه ها تحت عنوان ارتباط با رابط حقوق شهروندی بعنوان یکی دیگر از فعالیت ها اشاره نمود و اظهار داشت: در این صفحه باید امکان دریافت کلیه گزارش ها، شکایت ها و اعتراضات پیرامون نقض حقوق شهروندی در سطح دانشگاه فراهم باشد. همینطور در این صفحه باید آخرین اخبار، اطلاعات، مقررات در رابطه با حقوق شهروندی و دستورالعمل ها را در اختیار مخاطبان قرار گیرد.
وی همینطور از طریق اندازی یک صفحه ویژه در سایت اصلی وزارت علوم اطلاع داد که برای برقراری ارتباط با دستیار ویژه حقوق شهروندی و دریافت کلیه شکایات و گزارشات در رابطه با نقض حقوق شهروندی و جبران خسارات ناشی از نقض حقوق شهروندی است.
دستیار ویژه وزیر علوم در امور حقوق شهروندی، به ایجاد میز خدمت در وزارت علوم بعنوان یکی از تکالیف اشاره نمود و اضافه کرد: میز خدمت تکلیف کلیه دستگاه هاست. مسلماً نوع میز خدمت بوجود آمده در وزارت علوم با عنایت به مراجعین با دیگر وزارت خانه ها متفاوت می باشد. اولویت ما استقرار میز خدمت الکترونیکی است.
وی در ادامه اضافه کرد: یکی دیگر از مواردی که تکلیف برنامه هفتم و همینطور منشور حقوق شهروندی بوده است، آموزش، اطلاع رسانی و ظرفیت سازی اطلاع رسانی و آموزشی است. در این عرصه دو برنامه اجرا شده است؛ برای دانشجویان درس حقوق شهروندی را ایجاد کردیم و برای کارکنان در چارچوب طرح آموزش حین خدمت کارکنان یک سری برنامه تعریف و ابلاغ گردیده است. برای اعضای هیئت علمی هم در چارچوب برنامه توانمندسازی هیئت علمی کار آموزش را انجام می دهیم.
دکتر جعفری با اشاره به اینکه دانشگاه ها باید مقدمات حقوق شهروندی را برای کارکنان فراهم نمایند، اظهار داشت: این امر تنها در ۱۵ دانشگاه و مؤسسه به انجام رسیده است و طرح توانمندی سازی اعضای هیئت علمی هم در ۱۲ دانشگاه برگزار شده است.
وی در انتها به بحث کاهش زمان پاسخ گویی به شکایات در رابطه با حقوق شهروندی پرداخت و اعزود: میانگین زمان پاسخ گویی به شکایات را از حدود ۲ ماه به کمتر از ۱۵ روز رساندیم و در چهارچوب برنامه تکلیفی تا آخر سال این زمان باید به کمتر از ۵ روز برسد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در ادامه این نشست بعضی از رابطین حقوق شهروندی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی به بیان دیدگاه ها، نقطه نظرات و پیشنهادهای خود درباره اجرای برنامه حقوق شهروندی پرداختند.




منبع:

1399/09/18
17:41:44
5.0 / 5
1574
تگهای خبر: ابلاغ , اسلامی , جمهوری اسلامی ایران , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت