غریب آبادی:

70 درصد قربانیان جنگ غزه زنان و کودکان هستند

70 درصد قربانیان جنگ غزه زنان و کودکان هستند به گزارش علم عدل، دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: بیش از 70 درصد قربانیان جنگ غزه زنان و کودکان هستند.



به گزارش علم عدل به نقل از مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین الملل قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر، کاظم غریب آبادی معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در نشست "واکاوی نقش حقوق بین الملل بشردوستانه درباب فجایع غزه نقض ها و راهکارها"، که با حضور رییس جمعیت هلال احمر، نماینده حماس و برخی از حقوقدانان و فعالان رسانه ای فلسطینی در مرکز جمعیت هلال احمر برگزار گردید، اظهار داشت: جنایت های رژیم صهیونیستی منحصر به جنایت اخیر که ۳۲ روز از آن می گذرد نیست، بلکه در طول ۷۵ سال اشغال، جنایت های گسترده ای رخ داده که صدها هزار شهید و مجروح و میلیونها نفر آواره برجای گذاشته است؛ بررسی وضعیت فعلی غزه بدون نگاه به جنایت های هفت دهه گذشته این رژیم ممکن نیست.

غریب آبادی اضافه کرد: طی یک ماه گذشته شاهد بودیم که رژیم صهیونیستی در این جنایت ها تنها نبوده، بلکه از حمایت رژیم آمریکا برخوردار بوده است؛ طنز تلخ تاریخی این است که رژیم آمریکا و حامیانش خودرا مدعی حقوق بشر می دانند، اما بجای جلوگیری از جنایت های این رژیم در غزه، تمام قد از این رژیم حمایت کردند. از طرف دیگر، آمریکا همزمان از دیگران خواهان خویشتنداری است اما در کنار رژیم صهیونیستی به عنوان یک طرف جنگ ایستاده است.

وی درباره ی ادعای رژیم صهیونیستی پیرامون حق دفاع مشروع در مقابل حمله نیروهای مقاومت، اظهار داشت: این حق فقط از نظر حقوق بین الملل برای مردم غزه وجود دارد که بیش از هفت دهه تحت ظلم و محاصره و اشغالگری هستند؛ ادعای رژیم صهیونیستی درباره ی حق دفاع مشروع هیچ وجاهت ندارد است، برای اینکه متجاوز و اشغالگر است و از نظر حقوقی چنین حقی برای چنین رژیمی نه پیش بینی شده و نه مشروعیت دارد.

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه با اشاره به گستردگی جنایت های رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: این رژیم دست به نسل کشی، جنایت جنگی، جنایت مقابل بشریت و پاکسازی قومی و نژادی زده است.

غریب آبادی با اشاره به تعداد قربانیان جنایت های رژیم صهیونیستی طی ۳۲ روز گذشته و مقایسه آن با آمار شهدای فلسطینی طی ۷۵ سال گذشته، اظهار داشت: از ۱۰ هزار شهید در بیش از ۳۰ روز گذشته، ۷۰ درصد آن زنان و کودکان هستند کشورهای غربی مدعی حقوق بشر برخلاف ادعاهای خود درباره ی دفاع از حقوق بانوان و کودکان، در این قضیه سکوت کرده اند. به کارگیری سلاح های ممنوعه مانند فسفر سفید، کوچاندن اجباری، نابودسازی جمعیت بوسیله ممنوعیت ورود مواد غذایی و دارویی و محاصره و حبس جمعیت غزه از ۸ اکتبر ۱۶ مهر از مصادیق جنایت های رژیم صهیونیستی بر طبق حقوق کیفری بین المللی است. طی این مدت شاهد بمباران اماکن غیر نظامی مانند منازل، اماکن آموزشی و مذهبی و بیمارستان ها نیز بودیم که خود از مصادیق جنایات کیفری بین المللی هستند.

وی با اشاره به این که هدف حقوق بشردوستانه بین المللی محدودیت هایی کردن جنگ در صورت وقوع، ارسال کمک های بشردوستانه و کاهش درد و رنج قربانیان است، گفت اما متاسفانهاین اهداف نیز هیچ یک در جریان جنگ غزه محقق نشدند.

دبیر ستاد حقوق بشر اشاره کرد: در جنگ رژیم صهیونیستی مقابل مردم بی دفاع غزه، مفاد کنوانسیون های چهارگانه ژنو هم نقض شده است. رژیم صهیونیستی با جنایت های خود حیثیت سازمان ها و سازوکارهای بین المللی و حقوق بشری و بشردوستانه را لجن مال و نابود کرده است؛ شورای امنیت سازمان ملل نیز در آخر دادن به این جنایت ها ناتوان از هیچ اقدامی بود. هر چند قطعنامه مجمع عمومی اقدام خوبی بود، اما نتوانست موثر واقع شود و جلوی جنایات را بگیرد؛ نوار غزه به نمایشگاه بزرگ جنایت ها و نقض قوانین و حقوق بین المللی تبدیل گشته است.

معاون امور بین الملل قوه قضاییه با ابراز ناامیدی از جامعه بین المللی و تاکید بر نقش مهم افکار عمومی بین المللی، تصریح کرد: در وضعیت فعلی انتظار بالایی از کشورها و سازمان همکاری اسلامی وجود دارد. آنها باید اختلاف های سیاسی خودرا کنار گذاشته و برای مقابله با جنایت های رژیم صهیونیستی متحد شوند؛ امیدواریم اقدام های عملی برای مساعدت با مردم فلسطین در نشست پیش روی سازمان همکاریهای اسلامی در جده اتخاذ شود.

او در آخر اشاره کرد: باید با تشکیل شبکه حقوقدانان و وکلا مقابل رژیم صهیونیستی و جنایت هایش در محاکم محتلف اعلام جرم کنیم؛ باید پرونده شکایت از رژیم صهیونیستی در دیوان بین المللی کیفری فعال شود؛ دولت فلسطین باید به همراه جوامع بین المللی دادستان دیوان را تحت فشار قرار دهند؛ ظرفیت طرح دعوا مقابل رژیم صهیونیستی تحت معاهدات حقوق بشری بین المللی که این رژیم عضو آنهاست مانند کنوانسیون نسل زدایی و کنوانسیون رفع تمامی اشکال تبعیض نژادی فعال شود.
اعلام آمادگی ایران برای ایجاد بانک خون برای مجروحان غزه
پیرحسین کولیوند، رییس سازمان جمعیت هلال احمر در آغاز این جلسه با اشاره به جنایت های گسترده رژیم صهیونیستی در غزه، از تقویت کوشش های جمعیت هلال احمر ایران برای امدادرسانی به غزه آگاهی داد.
وی با اشاره به این که تماس هایی با جمعیت هلال احمر تعدادی از کشورهای منطقه مانند مصر، ترکیه، اردن و عراق برای ارسال کمک های بشردوستانه و سازه های بیمارستان های صحرایی در مرزه غزه گرفته شده که این تلاش ها تا حالا به نتیجه ای منجر نشده است، اظهار داشت: همچنان این امید وجود دارد که همکاری ها دراین زمینه تسریع شده و به نتیجه بینجامد.
بگفته کولیوند، ایران برای ایجاد بانک خون برای مجروحان غزه در مرز این منطقه اعلام آمادگی کرده و محموله هایی را برای کمک رسانی آماده کرده است.
وی با اعلان اینکه موضوع مورد تاکید ما برگزاری اجلاس اضطراری کمیته صلیب سرخ بین المللی برای هموار کردن مسیر همکاری ها جهت ارسال کمک های بشردوستانه به غزه است، بیان کرد: از کمیته هلال اسلامی بین المللی درخواست کردیم که زودتر این اجلاس در ایران یا هر کشور دیگری برگزار شود؛ موضوع مهم برای جمعیت هلال احمر در موضوع غزه نقض همه قوانین و کنوانسیون های بین المللی بشردوستانه است که باید متوقف شود.
رییس جمعیت هلال احمر با ذکر موارد گوناگون جنایت های بشری رژیم صهیونیستی، اشاره کرد: جمعیت های هلال احمر و صلیب سرخ همه کشورها باید برای مساعدت با مردم غزه همکاری کنند؛ جمعیت هلال احمر ایران ضمن محکوم کردن جنایت های ضد بشری رژیم صهیونیستی در غزه با تمام توان و با پشتوانه مردمی درحال جمع آوری کمک های مردمی است.
کولیوند با اشاره به تهدیدها مقابل به مراکز درمانی غزه از طرف رژیم صهیونیستی، این امر را چالشی جدی برای کمک رسانی به غزه خوانده و اظهار داشت: رژیم صهیونیستی از این طریق حتی حقوق بشردوستانه بیشتری را نقض می کند.
وی با اشاره به این که بر طبق مستندات جمع آوری شده درباره ی جنایت های وارد شده مقابل کارکنان بشردوستانه با همراهی همتایان خود مقابل رژیم صهیونیستی اعلام جرم می نماییم، چونکه نقض آشکار حقوق بشردوستانه در غزه در جریان است، افزود: ما مستمرا این درگیری ها را ادامه می دهیم و می خواهیم مردم فلسطین بدانند که ما در کنار آنها هستیم.
رییس سازمان هلال احمر همین طور به سکوت مجامع بین المللی و بشردوستانه درباره ی جنایت های رژیم صهیونیستی مقابل غزه اشاره نمود و اظهار امیدواری کرد که بوسیله کمک رسانی، آلام مردم غزه کم شود.
خالد قدومی نماینده حماس در ایران نیز ضمن تشکر از جمعیت هلال احمر ایران برای اعلام آمادگی و ارسال کمک به مردم غزه، اظهار داشت: کمک های ارسال شده به غزه ناکافی هستند؛ این منطقه روزانه به ۵۰۰ کامیون کمک نیاز دارد، اما روزانه حداکثر ۱۵ کامیون کمک وارد غزه می شود.
وی با اشاره به گستردگی جنایت های رژیم صهیونیستی و آمار بالای شهدای فلسطینی، سطح ویرانی های غزه ناشی از بمباران های رژیم صهیونیستی را بسیار بالا خواند و اظهار داشت: نیازهای اورژانسی غزه بسیار بالا هستند و مهم ترین آن سوخت برای وزارت بهداشت است؛ شهرداری ها، مشاغل و... به میزان گسترده ای سوخت برای تولید آب و ارائه خدمات نیاز دارند.
نماینده حماس ضمن ابراز نگرانی از بسته شدن بیمارستان ها بدنبال اتمام سوخت و تجهیزات، اظهار داشت: آنروا نیز از جنایت های رژیم صهیونیستی در امان نمانده اند.
وی با اشاره به روشنگری مراکز تخصصی ایران در دفاع از حقوق مردم فلسطین، اشاره کرد: حمایت جهانی مردمی از فلسطین وجود دارد و این حمایت ها در صورت وجود مستندات و شواهد می توانند به شکایت از رژیم صهیونیستی منجر شوند.
قدومی درباره ی دلیلهای اجرای عملیات طوفان الاقصی، اظهار داشت: دلیلهای مختلفی برای اجرای این عملیات وجود دارد؛ یکی از این دلیلهای وجود هزاران اسیر فلسطینی زن، مرد و کودک و بازداشت غیرقانونی اداری است؛ حقوق اسرای فلسطینی شامل زن و مرد به شکل گسترده نقض می شود؛ آمارهای موجود درباره ی اسرای فلسطینی مربوط به پیش از شروع عملیات طوفان الاقصی است و الان آمارهای جدیدی وجود دارند.
وی با اشاره به قدمت ۷۵ ساله جنایت های رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: یکی از دلیلهای ادامه این روند سکوت جامعه بین المللی و گام گذاشتن در راه سازش با رژیم صهیونیستی است؛ ما در طوفان الاقصی در مناطق اشغالی می جنگیم و این به مفهوم قانونی بودن نبرد ما است؛ در عین حال باید توجه داشت که بر طبق مقررات بین المللی شهرک نشینان صهیونیست شهروند غیرقانونی محسوب نمی شوند؛ این افراد عامل حملات به مناطق مختلف فلسطین هستند و شهروندان فلسطینی را به شهادت می رسانند؛ باید قانونی خصوصاً در بین کشورهای عضو عدم تعهد تصویب شود که شهروندان دیگر کشورها به شهرک های صهیونیست نشین اعزام نشوند.
قدومی در بخش دیگر اشاره کرد: مقاومت همچنان ادامه دارد و ما حاضر به پذیرش شرایط قبل هفتم اکتبر نیستیم، برای اینکه ما ۱۰ هزار شهید دادیم.
علی خلیلی فعال رسانه ای فلسطینی در ادامه با اشاره به هدف رژیم صهیونیستی برای کنترل رسانه ها، اظهار داشت: این رژیم بوسیله رسانه های بزرگ اشغال فلسطین و جنایت های خودرا با بهانه های غیرمنطقی توجیه می کند؛ رژیم صهیونیستی بصورت برنامه ریزی شده از ابزار رسانه ها استفاده کردند و می کنند.
ایشان سپس به کارزارهای رسانه ای رژیم صهیونیستی برای تغییر و انحراف روایت ها اشاره کرده و اظهار داشت: آنها از این طریق بر افکار عمومی تاثیر می گذارند و روایت اسرائیل را تقویت می کنند.
خلیلی همین طور به هدف قرار دادن خبرنگاران و روزنامه نگاران از طرف رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: رژیم صهیونیستی عامدانه خبرنگاران و روزنامه نگاران را هدف قرار می دهد تا آنها را از پوشش تحولات فلسطین و آشکار کردن واقعیت ها منصرف کنند که نمونه این سیاست به قتل رساندن شیرین ابوعاقله، خبرنگار الجزیره است.
بگفته این فعال فلسطینی، رژیم صهیونیستی به شکل گسترده حقوق بین المللی و بشردوستانه در مورد خبرنگاران و فعالان رسانه ای را نقض می کند.
خلیلی همین طور به موارد مختلفی از نقض حقوق بشردوستانه درباره ی خبرنگاران اشاره نمود و اظهار داشت: روزنامه نگاران فلسطینی برای افشای جنایت های رژیم صهیونیستی همچنان با شهامت و شجاعت به کار خود ادامه می دهند تا کوشش های ماشین رسانه ای اشغالگران و حامیان آنها برای روایت دروغین از طوفان الاقصی را خنثی کنند.
بتول سالم دیب پزشک فلسطینی سخنران دیگر این جلسه روایت هایی از بازماندگان شهدای غزه در اردوگاه های آوارگان فلسطینی را قرائت کرد و اظهار داشت: این روایت ها نشان میدهد که مردم ما عاشق زندگی هستند؛ آنها فقط عددی نیستند که باید در صورت شهادت شمرده شوند.
به گفته ی ایشان، فقط ساختمان های غزه با بمباران ها نابود نمی شوند، ما خاطرات و زندگی خودرا از دست می دهیم؛ روزی می رسد که غزه را باردیگر می سازیم.
این پزشک فلسطینی با اشاره به این که در غزه دیگر مکان امنی وجود ندارد و مردم فلسطینی هدف بمباران ها و قتل عام های وحشیانه رژیم صهیونیستی قرار دارند، اظهار داشت: آن چه در غزه رخ می دهد، جنگ گرسنگی و آوارگی الزامی است؛ مردم ما با توجه به این بر ایستادن در سرزمین خود و پشتیبانی از مقاومت تاکید دارند؛ ما در نهایت یا به پیروزی می رسیم یا شهادت.
زهره الهیان رییس کمیسیون حقوق بشر مجلس نیز در این جلسه، اظهار داشت: مظلومیت و محرومیت مردم غزه را باید با بهره گیری از ظرفیت داخلی مطرح کنیم؛ غزه، بزرگ ترین زندان روباز جهان است که حتی از حق حیات تیز محروم شده است؛ همه جنایت های بشری و بشردوستانه یک جا در غزه درحال رخ دادن هستند؛ واژه ها گویای گستردگی جنایت های حاری رژیم صهیونیستی در غزه نیست.
وی با اشاره به همزمانی جنایت های رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، اظهار داشت: حتی مسیحیان از جنایت رژیم صهیونیستی در امان نیستند؛ سازمان های بین المللی مانند یونسکو و یونیسف کجا هستند تا وظایف خودرا انجام دهند؛ مجامع بین المللی و سازمان ملل در جنگ غزه نتوانسته اند وظایف خودرا انجام دهند؛ دنیا به سمت هرج ومرجی حرکت می کند که ناشی از رویکرد کشورها و سازمان های مختلف در قبال جنایت های رژیم صهیونیستی است.
بگفته الهیان، رژیم صهیونیستی نه فقط ملاحظه ای نسبت به غیرنظامیان ندارد، بلکه کوچ الزامی را در دستور کار قرار داده تا ملت غزه را نابود کند، اما مردم غزه برای عزت خود ایستادند تا در سرزمین مادری خود برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.
رییس کمیسیون حقوق بشر مجلس با اعلان اینکه در این شرایط باید جنایت های رژیم صهیونیستی مستندسازی شود؛ ما در کمیته حقوق بشر مجلس دراین زمینه مکاتباتی داشتیم و وضعیت زنان و کودکان را مورد تاکید قرار دادیم و از کمیسیون جایگاه زن سازمان ملل خواستیم رژیم صهیونیستی را از این کمیسیون حذف کند؛ در عین حال خواستیم نام رژیم صهیونیستی از لیست صلیب سرخ جهانی حذف بشود.




منبع:

1402/08/17
07:30:19
5.0 / 5
365
تگهای خبر: اسلامی , بازداشت , پرونده , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت