محکومیت ۲۳۴۱ نفر در جرائم زیست محیطی در سال ۱۴۰۲
به گزارش علم عدل، معاون حقوق عامه و جلوگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور ضمن اشاره به محکومیت ۲۳۴۱ نفر در پرونده های جرایم زیست محیطی اظهار داشت: از این تعداد ۱۷۰۲ نفر به جزای نقدی و ۲۹۹ نفر به حبس محکوم شده اند.
به گزارش علم عدل به نقل از ایسنا، روز شنبه ۱۹ آبان ماه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و بعضی از معاونین او با حجت الاسلام محمد موحدی دادستان کل کشور دیدار کردند.
دادستان کل کشور در این جلسه در ارتباط با اهمیت محیط زیست اظهار داشت: محیط زیست یک حق ارثی و نسلی است و همگی در جهت حفظ آن برای نسل های آینده وظیفه داریم.
وی با تأکید بر این که محیط زیست همینطور یک حق مستمر نسلی است، بیان نمود: یکی از مهم ترین حقوق مردم و شهروندان حق داشتن محیط زیست سالم می باشد و محیط زیست یکی از ارکان توسعه پایدار می باشد.
دادستان کل کشور در ادامه با اشاره به مشکلات سازمان محیط زیست اظهار نمود: دادستانی کل کشور و دستگاه قضا در جهت پشتیبانی از این سازمان و ایجاد تعاملات بیشتر آمادگی لازم را برای مساعدت با اجرای وظایف قانونی سازمان و مقابله با متجاوزان محیط زیست دارد.
موحدی همینطور به نقش موثر معاونت حقوق عامه و جلوگیری از وقوع جرم دادستانی در زمینه همکاری و کمک به سازمان محافظت از محیط زیست اشاره و تصریح کرد: این معاونت در جهت حفظ حقوق زیست محیطی مردم به مدیریت آقای دکتر ترکی تابحال اقدامات جهادی فراوانی انجام داده است.
وی با اشاره به بعضی از مصادیق بارز حمایت دادستانی کل کشور از سازمان حفاظت محیط زیست دانست و اظهار داشت: توجه به محیط زیست یک امر اجتناب ناپذیر است و به سبب وجود برخی ترک فعل ها، برخورد لازم با مسئولین ذیربط انجام شده است.
دادستان کل کشور اظهار نمود: یکی دیگر از راهکارهای پشتیبانی از محیط زیست اصلاح قوانین موجود با نگاه تخصصی و فنی است و باید با نگاهی جامع، قوانین جدیدی تدوین شوند.
موحدی همینطور در ارتباط با آموزش بخشدار و دهیارها در جهت پشتیبانی از قوانین محیط زیستی تصریح کرد و اظهار داشت: دهیاران و بخشداران طبق قانون تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا موظف اند ارتکاب هرگونه جرم و تعرض به منابع طبیعی و محیط زیست را به مقامات قضایی گزارش کنند.
وی در ادامه به حضور فعالانه دادستان ها در حوزه کمک به محیط زیست اشاره و بیان نمود: این ثروت در دست ما امانت است و باید برای حفظ و ارتقای آن برای نسل های بعدی کوشا باشیم.
دادستان کل کشور از عملکرد دولت چهاردهم قدردانی نمود و اظهار داشت: رئیس جمهور در رفع مشکلات کشور صادق الوعد و جدی است.
موحدی اظهار داشت: امیدواریم دولت برای حل مشکلات مردم با وجود برخی کاستی ها، محدودیت ها و فشارهای استکبار جهانی حوزه های مختلف راهگشا باشد.
طرح ۳۳۳۸ پرونده در ارتباط با محیط زیست در سال ۱۴۰۲
در ادامه این نشست غلامعباس ترکی معاون حقوق عامه و جلوگیری از وقوع جرم دادستانی کل در ارتباط با پرونده های موجود در دادسراها در ارتباط با جرائم زیست محیطی اظهار داشت: در سال قبل ۳۳۳۸ پرونده در دادسراها مطرح شده که از این تعداد ۳۱۴۱ پرونده منتهی به صدور حکم شده است.
وی با اشاره به محکومیت ۲۳۴۱ نفر در پرونده های مطروحه، بیان نمود: از این تعداد ۱۷۰۲ نفر به جزای نقدی و ۲۹۹ نفر به حبس محکوم شده اند.
ترکی همینطور به همکاری موثر سازمان حفاظت محیط زیست و معاونت حقوق عامه و جلوگیری از وقوع جرم دادستانی اشاره و بیان نمود: در ارتباط با برگزاری همایش های مشترک و جشنواره آرای سبز، همانند گذشته آمادگی لازم وجود دارد که به نحوه مطلوب تری این اقدامات پیگیری شود.
معاون حقوق عامه و جلوگیری از وقوع جرم دادستانی کل در انتها با تأکید بر این که نظام حکمرانی محیط زیست احتیاج به تحول دارد، اظهار داشت: در هر زمینه ای که سازمان حفاظت محیط زیست احتیاج به مساعدت داشته باشد آمادگی داریم با تدبیر دادستان محترم کل کشور برای پیشبرد اهداف این سازمان با قدرت و توان کمک نماییم.
در این جلسه قاسمی مدیرکل حقوق عامه دادستانی کل هم گفت: درمورد تشکیل شعب تخصصی در دادسراها، پذیرش مامورین سازمان بعنوان ضابط، وضعیت پسماند، مقابله با قاچاق چوب و جلوگیری از آتشسوزی بخشنامه هایی توسط دادستانی کل خطاب به دادسراهای سراسر کشور صادر گردیده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب