تشکیل بانک اطلاعات سهامداران از فروردین ماه سالجاری

تشکیل بانک اطلاعات سهامداران از فروردین ماه سالجاری به گزارش علم عدل، مدیرکل ثبت شرکت ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اظهار داشت: تشکیل بانک اطلاعات سهامداران یکی از کارهای مهمی است که از فروردین ماه صورت می گیرد و تمام شرکت هایی که از ابتدا تاسیس شده اند، باید افراد و سهامدارشان از یکدیگر جدا شوند و در این بانک قرار گیرند.



به گزارش علم عدل به نقل از ایسنا ابوالفضل نصیری در رابطه با آخرین وضعیت فرآیندهای الکترونیک عرضه خدمات ثبتی اظهار نمود: هشت فرایند را به شکل الکترونیک کرده ایم و در سال ۱۴۰۲ پرداخت و امضا الکترونیکی، پرداخت الکترونیکی مالیات نقل و انتقال، ارسال به روزنامه رسمی، دفاتر ثبت تجاری را انجام دادیم. سه فرایند دیگر را در سال ۱۴۰۳ اجرایی کردیم که نخستین فرآیند الکترونیک کردن پلمب دفاتر تجاری بود که در مرداد ماه انجام شد و کار بسیاری بزرگی بود به صورتی که تابحال بیشتر از ۳۰۰ هزار پلمب الکترونیک دفاتر بدون حضور و در کمتر از ۵ دقیقه انجام شده است که قبلا گاها ۲ تا ۳ ماه طول می کشید.

سامانه رمز یک بار مصرف یا OTP از تشکیل پرونده های قضایی بسیاری جلوگیری می کند


وی اضافه کرد: فرآیند دیگر که پارسال انجام شده بحث رمز یک بار مصرف یا OTP بود. خیلی از مردم رجوع و اظهار می کردند که شرکتی ندارند ولی برای آنها مالیات آمده است و اموالشان را توقیف کرده اند، درست می گفتند چونکه گاها همسایگان و آشنایان از افراد سوءاستفاده می کردند و با مدارک شخصی آنها اطلاعات اولیه را وارد و آنها را عضو هیأت مدیره می کردند و بعد از متواری شدن، مالیات شرکت به حساب کسی می آمد که اصلا اطلاعی از وجود شرکت نداشته است. بدین منظور سامانه OTP را فعال کردیم و هم اکنون اگر کسی بخواهد عضو هیأت مدیره شود از راه سامانه به شخص پیامک ارسال می شود و به شکل الکترونیک آنرا تایید می کند و امکان سو استفاده از افراد بسیار کاسته می شود و از تشکیل خیلی از پرونده های قضایی جلوگیری می شود.

تعیین نام هوشمند برای شرکت ها


نصیری افزود: فرآیند سوم تعیین نام هوشمند برای شرکت ها بود. پیش از این اگر شخصی می خواست نامی را تعیین کند مکررا باید اسمی را انتخاب می کرد و ممکن بود تا چندین بار رد شود ولی هم اکنون از راه سامانه نام یار یا همان تعیین نام هوشمند شرکت ها به شکل هوشمند هرشخصی می تواند حتی از منزل هم نام مورد نظر برای شرکت خویش را انتخاب و ثبت کند و در صورتیکه نام ها مشابه با شرکتهای ثبت شده باشند، پیام می دهد و حتی نام پیشنهادی را هم عرضه می کند که زمان را بسیار کاهش داده است. هم اکنون روزانه هزاران نفر از این سامانه استفاده می نمایند.

تشکیل بانک اطلاعات سهامداران از فروردین ماه سال جاری


مدیرکل ثبت شرکت ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در رابطه با فرایندهای الکترونیک دیگری که در دستور کار سال جدید قرار دارد، اظهار داشت: تشکیل بانک اطلاعات سهامداران یکی از کارهای مهمی است که از فروردین ماه صورت می گیرد. تمام شرکت هایی که از ابتدا تاسیس شده اند، باید افراد و سهامدارشان از یکدیگر جدا شوند و در یک بانک قرار گیرند چونکه برخی از آنها را به علل مختلفی شامل این که افراد به خارج از کشور رفتند، متواری و... هستند، بانک مرکزی نمی تواند پیدا کند و ما از راه این سامانه با بانک مرکزی و وزارت اطلاعات ارتباط برقرار می نماییم و هر زمان نام شخصی را جست وجو نماییم، تمام مشخصات شخص و شرکت هایی که در آن سهام دارد، مشخص می شود و فورا می توانند سهام شخص در شرکت را متوقف کنند سپس پیگیری های لازم را انجام دهند. بدین صورت بسیاری ازمسائل مالیاتی کشور رفع می شود ازاین رو تمام اشخاصی که مشکل و یا فرار مالیاتی دارند به سادگی شناسایی می شوند و یا برای نمونه در مبحث مهریه هم میتوان اموال طرف مقابل را به سرعت شناسایی کرد.

اجرای کامل بازطراحی سامانه جامع ثبت شرکت ها


وی افزود: فرآیند دیگری که سال جدید در دستور کار قرار دارد، اجرای کامل بازطراحی سامانه جامع ثبت شرکت ها است که از راه آن به صورت کلی فیزیک صورت جلسه حذف می شود و دیگر مدارک پست نمی شوند و به شکل الکترونیک امضا صورت می گیرد.

نصیری در مورد فرایند ثبت یک شرکت اظهار نمود: در ماده ۲۰ قانون تجارت ۷ نوع شرکت تعیین شده که اصولاً سه شرکت برای مردم کاربرد دارد و مابقی قابلیت استفاده ندارند که این سه شرکت عبارتند از شرکتهای سهامی خاص، محدود و عام. شرکتهای سهامی عام در ارتباط با شرکتهای بورسی هستند و در کشور حدوداً 2000 شرکت عام داریم که خیلی کم است اما بیشتر از دو سوم شرکت ها، از نوع سهامی خاص و محدود هستند. شرکتهای سهامی محدود خانوادگی و دوستانه هستند که با دو نفر قابل ثبت است، راحت ترین نوع شرکت است؛ افراد وارد سایت می شوند و نام مورد نظر خویش را انتخاب می کنند و در نهایت ظرف مدت یک روز شرکت را ثبت می نماییم.

وی اضافه کرد: شرکت سهامی خاص بیشتر برای شرکت هایی است که کارهای بزرگی می خواهند انجام دهند مانند دریافت وام برای نیروگاه های خورشیدی که حداقل ۳ نفر باید باشند و دو بازرس به شکل خاص باید داشته باشد، هر ساله ترازنامه دارند و افزایش سرمایه از راه خاص صورت می گیرد که از راه ورود به سامانه و ورود اطلاعات و بهره برداری از راهنمای موجود در سایت می توانند شرکت را ثبت کنند. موسساتی هم داریم که برای نمونه در امور فرهنگی، خیریه، دارالقرآن و... می خواهند فعالیت کنند و اینها احتیاج به مجوز دارند و تابع اساسنامه خود هستند و با توجه به مبحث حوزه فعالیتشان باید از سازمان های متولی مانند وزارت ارشاد، وزارت کشور و... مجوز را دریافت نمایند.

به گزارش سایت میزان نصیری در انتها در رابطه با بانک اطلاعات سهامداران اظهار داشت: بانک اطلاعاتی سهامداران، اطلاعاتی است که از همه شرکت ها در داخل سامانه بارگذاری می نماییم و این اطلاعات را به مراجع ذیصلاح همچون بانک مرکزی، وزارت اقتصاد می دهیم و این امر از پولشویی و سو استفاده افراد جلوگیری و به امور مالیاتی کشور کمک شایانی می کند.




منبع:

1404/01/15
12:38:48
5.0 / 5
22
تگهای خبر: اسناد , پرونده , ثبت , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت

علم عدل، عدالت در دسترس همگان. با علم عدل، حقوق خودتون رو به بهترین شکل حفظ کنید