رئیس سازمان پزشكی قانونی:

تولید کیت های ژنتیک یک میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشته است

تولید کیت های ژنتیک یک میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشته است به گزارش علم عدل، رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور اظهار داشت: تولید و به کارگیری کیت های ژنتیک حدود یک میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای پزشکی قانونی داشته است.



به گزارش علم عدل به نقل از ایسنا، عباس مسجدی بامداد امروز چهارشنبه ۱۴ دیماه در جلسه هیات امنای مرکز تحقیقات پزشکی قانونی که با حضور الفت معاون قوه قضاییه، رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی، شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و سایر اعضای هیئت امنای مرکز تحقیقات پزشکی قانونی برگزار شد، با تکیه بر این که مراکز تحقیقاتی باید محصول محور باشند، اظهار داشت: پارسال نخستین محصول خروجی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی که همان کیت های ژنتیک بود توسط رئیس قوه قضاییه رونمایی گردید که این مهم دستاوردی بزرگ برای کشور به حساب می آید.

وی اضافه کرد: با رونمایی از این محصول ایران به پنجمین کشور تولید کننده کیت ژنتیک، در این سطح از استانداردها، در جهان تبدیل شد و الان کیت های ساخته شده، در لابراتوار های پزشکی قانونی مورد استفاده قرار می گیرد.

مسجدی با اشاره به اینکه در آینده کیت های ژنتیک مرکز تحقیقات در اختیار لابراتوار های خصوصی هم قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: با عنایت به اهمیت خاص پرونده های ژنتیک، پزشکی قانونی در لابراتوار ها تنها از کیت هایی استفاده می نماید که دقت بسیار بالا داشته و ضریب خطای بسیار پائینی داشته باشند، ازاین رو کیت های تولیدی مرکز تحقیقات که الان مورد استفاده لابراتوار های ژنتیک قانونی می باشد از بالاترین استانداردهای جهانی برخوردار می باشند.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: بعد از تولید کیت های ژنتیک مبحث رسیدگی به پرونده ۸۰ هزار خانواده ای که فرزند دارای مادر ایرانی و پدر غیر ایرانی داشتند در دستور کار سازمان قرار گرفت و به دنبال آن تفاهمنامه ای با وزارت رفاه به امضا رسید که در چارچوب آن کار تعیین هویت این فرزندان و صدور مدارک هویتی برای آنان در حال انجام می باشد.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با تکیه بر این که جراتمندی و اعتمادبه نفس نخبگان جوان مرکز تحقیقات در تولید و بومی سازی محصولات بسیار قابل تقدیر است، تصریح کرد: دیگر محصول ساخته شده در این مرکز دستگاه هموژنایزر است. با عنایت به رشد قابل توجه قیمت نمونه خارجی این محصول، نخبگان مرکز تحقیقات تمام نیرو و تلاش خویش را به کار گرفتند و پارسال موفق به بومی سازی دستگاه هموژنایزر شدند.

وی اظهار داشت: دستگاه هموژنایزر همچون دستگاههای کاربردی در لابراتوار های سم شناسی قانونی می باشد که الان نمونه بومی سازی شده آن در پزشکی قانونی مورد استفاده قرار گرفته و مزایای قابل توجهی نسبت به نمونه های خارجی دارد.

مسجدی افزود: با عنایت به تأمین نیاز داخلی به دستگاه هموژنایزر، آمادگی صادرات این محصول به دیگر کشورها را هم داریم.

وی تولید دستگاه نمونه گیر خودکار (اتوسمپلر) را هم از دیگر اقدامات مرکز تحقیقات برشمرد و خاطرنشان کرد: این دستگاه هم از تجهیزات کاربردی لابراتوار ها است که در زمینه اطاله دادرسی و پاسخگویی هر چه سریع تر به پرونده ها کمک کننده است.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در قسمت دیگری از سخنان خود به مبحث فرآوری بافت اشاره نمود و اظهار داشت: بحث فراوری بافت مانند بافت های استخوانی، دریچه های قلبی و … از نیازهای اساسی و مهم کشور است که الان توسط دو شرکت خصوصی صورت می گیرد و نتیجه کار آنان پاسخگوی ۴۰ درصد نیاز داخلی است.

وی افزود: مرکز تحقیقات پزشکی قانونی هم اکنون توانایی علمی و فنی مورد نیاز فراوری بافت را در اختیار دارد و می تواند در صورت تأمین موارد مورد نیاز و هزینه های لازم، فراوری بافت را هم به انجام برساند که نتایج آن برای مردم و خصوصا بیماران بسیار مفید خواهد بود.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور اضافه کرد: در این خصوص مذاکراتی با دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است که امیدواریم هرچه سریعتر در این خصوص وارد فازهای اجرایی شویم.

مسجدی به لزوم راه اندازی دانشکده پزشکی قانونی هم اشاره نمود و اظهار داشت: با عنایت به این که سه وظیفه از پنج وظیفه اصلی سازمان پزشکی قانونی پرداختن به موضوعات آموزشی و پژوهشی است راه اندازی دانشکده برای این سازمان بسیار ضروری به نظر می آید و اگر پزشکی قانونی در مرز دانش حرکت نکند از خیلی از علوم روز عقب خواهد ماند.

در این جلسه همینطور رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی کشور هم به نقش مهم و جایگاه قابل توجه مرکز تحقیقات پزشکی قانونی اشاره نمود و اظهار داشت: با عنایت به پرونده ها و اطلاعات منحصر به فردی که در پزشکی قانونی وجود دارد زمینه انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی فوق العاده ای در این سازمان فراهم است و بهره برداری از این اطلاعات در حوزه های برنامه ریزی و تصمیم گیری کشور هم بسیار کاربردی است.

وی افزود: هر پرونده پزشکی قانونی همچون یک کلاس درس بزرگ در هر رشته تخصصی است که میتوان از اطلاعات موجود در آن آموخته های بسیاری به دست آورد.

وی اضافه کرد: سازمان می تواند در حوزه های بیوتروریسم و سم شناسی وارد عمل شده و کارهای ارزشمندی در آن حوزه انجام دهد.

در این جلسه شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم به اقدامات خاص پزشکی قانونی اشاره نمود و گفت پزشکی قانونی به علت دسترسی به اطلاعات و یافته های منحصر به فرد قادر به انجام اقدامات و فعالیتهایی در حوزه پژوهش است که هیچ مرکز و یا حتی دانشگاه دیگری قادر به انجام آن نیست.

در این جلسه محسن صابری رئیس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی گزارشی از فعالیتهای این مرکز و برنامه های آتی آن عرضه کرد.




1401/10/16
13:31:34
5.0 / 5
615
تگهای خبر: اسلامی , پرونده , پزشك , پزشكی قانونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت