غریب آبادی:

آمریکا و غرب حقوق بشر را تبدیل به یک ابزار سیاسی و امنیتی کرده اند

آمریکا و غرب حقوق بشر را تبدیل به یک ابزار سیاسی و امنیتی کرده اند به گزارش علم عدل، دبیر ستاد حقوق بشر ضمن اشاره به این که غربی ها حقوق بشر را تبدیل به یک ابزار سیاسی و امنیتی کرده اند، اظهار داشت: آنها به دنبال هدف قرار دادن مبانی دینی و سیاست های استکبارستیزی ما هستند و حقوق بشر بهانه ای بیش نیست.


به گزارش علم عدل به نقل از ایسنا، به نقل از مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین الملل قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر، کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر در نشست علمی فقه، سیاست خارجی و حقوق بشر که در مشهد مقدس برگزار شد، ضمن عرض تسلیت شهادت شهدای خدمت آیت الله رئیسی، وزیر امور خارجه و همراهان شان، عنوان کرد: حقوق بشر مبحث بسیار مهمی است و تمامی ابعاد زندگی مردم را در برمی گیرد. حقوق بشر از آنجائیکه با زندگی روزمره مردم سروکار دارد، به یک پدیده مهم داخلی و بین المللی تبدیل گشته است.

غریب آبادی خاطرنشان کرد: حقوق بشر فقط در حوزه سیاسی و مدنی نیست، بلکه حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را هم دربرمی گیرد. از آموزش گرفته تا مسکن، غذا، بهداشت و سلامت و رفاه؛ هیچ موضوعی خارج از قلمرو حقوق بشر نیست. دلیل تمرکز غربی ها بر حقوق مدنی و سیاسی و نپرداختن به سایر حقوق اینست که باید در رابطه با تحریم هایی که ضد کشورها وضع کردند و یا آنها را اعمال می کنند و بر سر را توسعه و رفاه کشورهای تحت تحریم مانع ایجاد می کنند، پاسخگو باشند.

حقوق بشر و شهروندی در فصل سوم قانون اساسی ایران با عنوان حقوق ملت احصا شده است

دبیر ستاد حقوق بشر ضمن اشاره به رویکرد کشورمان در حوزه حقوق بشر، اظهار داشت: از نظر ما حقوق بشر ریشه در ادیان وحیانی دارد. از بیشتر از ۱۴ قرن قبل بر حق الناس و حقوق انسان در دین مبین اسلام تاکید گردیده است. این که نباید حتی یک درخت را بی علت قطع کرد، در جنگ ها زنان و کودکان و سالمندان باید مصون از تعرض باشند و...، وارد کنوانسیون های چهارگانه ژنو هم شده اند که یک بحث حقوق بشردوستانه بین المللی است. مثال دیگر اینست که اگر فردی یک انسان بی گناه را به قتل برساند، انگار کل یک جامعه را به قتل رسانده که امروز حق حیات نام گرفته است.

غریب آبادی اذعان کرد: مصادیق زیادی در قرآن کریم، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد ضد السلام وجود دارند که همگی حاوی مضامین بلند حقوق بشری و انسانی می باشند.

ایشان در ادامه با اشاره به اینکه بخش مهمی از حقوق بشر و شهروندی در فصل سوم قانون اساسی ایران با عنوان حقوق ملت احصا شده، اظهار داشت: اسلام با حقوق بشر و حقوق انسان مشکلی ندارد. اگر غربی ها پس از کشتار میلیونها انسان بی گناه در دو جنگ جهانی اول و دوم، اعلامیه جهانی حقوق بشر و بعد میثاقین و کنوانسیون های مختلف را ایجاد کردند و به حقوق بشر پی برده اند، در دین مبین اسلام ۱۴ قرن پیش بر کرامت انسانی تاکید گردیده است.

تفاوت ها و تنوع فرهنگی نباید در مبحث حقوق بشر نادیده گرفته شود

دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: مشکل ما با غرب در اعمال استانداردهای دوگانه، دورویی، اقدامات سیاسی و تلاش در جهت تحمیل سبک زندگی و استانداردهای غربی بعنوان الگویی واحد در حوزه حقوق بشر است. بیشتر از ۱۹۰ کشور در دنیا وجود دارد و طبیعتا فرهنگ های متفاوت، مقررات و نظام های مجازات قضایی گوناگونی دارند. بنابراین، نمی توان به تفاوت های فرهنگی بی تفاوت بود.

وی ادامه داد: بعنوان مثال، کشفیات مواد مخدر در ایران به علت همسایگی با افغانستان و قرار گرفتن در راه ترانزیت این مواد، چندین برابر کشفیات کشورهای غربی است و در بعضی مواد برابری می کند با کشفیات جهانی؛ آیا مجازات مواد مخدر در کشور ما با کشورهایی مانند نروژ و سوئیس باید یکی باشد؟ صدمه ها و تهدیدات ما در این عرصه به هیچ وجه قابل قیاس با غربی ها نیست. به ما می گویند مجازات اعدام را حذف کنید، مثل اینست که ما به آنها بگوییم مجازات اعدام را برگردانید؛ تحمیل استانداردهای غربی برای ماغیر قابل قبول است.

معاون امور بین الملل قوه قضاییه ضمن اشاره به مبحث جهان شمولی در حوزه حقوق بشر، اظهار داشت: غربی ها معتقدند تمام حقوق بشر جهان شمول است. مثلاً در مورد حق آزادی بیان، پوشش، همجنس بازی و... به تنوع فرهنگی توجهی ندارند. ما توهین به مقدسات را نمی پذیریم. ما مخالف جهان شمولی برخی حقوق مانند حق حیات نیستیم. حق حیات خودسرانه نباید سلب شود. اگر فردی مرتکب جرمی شد، باید وفق قوانین و مقررات و بر مبنای مقررات با او برخورد شود.

غربی ها حتی ابا دارند که بگویند در ایران دموکراسی و مردم سالاری دینی برقرار است

وی افزود: این که مطرح می کنند هر کسی در نوع پوشش آزاد است، شاید غربی ها بخواهند لباس در خیابان نپوشند آیا ما هم باید دنباله رو آنها باشیم؟ بطور قطع نه. ما چارچوب مقررات دینی و فرهنگ خاص خویش را داریم و استانداردهای غربی حقوق بشر بر جوامع دیگر را نمی پذیریم. در حوزه حقوق همجنس بازها هم سال ها است دارند کار می کنند. آنها نمی توانند به ما و سایر کشورها این سبک زندگی را تحمیل کنند. نکته دیگر استانداردهای دوگانه از جانب غربی ها است. آنها ده ها کنوانسیون و معاهده حقوق بشری ایجاد کردند، ولی چرا اگر جهان شمول است آنها را اجرا نمی کنند؟ حقوق بشر برای آنها تبدیل به یک کالا و ابزار سیاسی شده نه یک ارزش.

غریب آبادی اضافه کرد: حرکتی که در دانشگاه های آمریکا و برخی کشورهای غربی در پشتیبانی از مردم فلسطین شروع شده، ببینید در برابر آن چگونه برخورد می کنند؟ بیشتر از ۳۰۰۰ دانشجو و استاد دانشگاه را فقط در آمریکا دستگیر کردند. اگر حقوق دانشجو و حق آزادی بیان جزو حقوق بشر است، چرا خود آنها به آن عمل نمی کنند؟ در برخورد با زنان و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و رفح هم برخورد غرب را شاهدیم. آیا کودکان و زنان در فلسطین اشغالی حقوق بشر ندارند؟ چرا در برابر این همه جنایت سکوت کردند و حتی حمایت هم می کنند؟

او همینطور بیان نمود: از اول انقلاب اسلامی مردم از راه انتخابات، در تعیین حق سرنوشت خود سهیم اند. انتخابات از مظاهر بارز حقوق بشر، مردم سالاری و حق تعیین سرنوشت است. برخی کشورها حتی یک انتخابات هم نداشتند. آیا ضد آنها قطعنامه ای صادر می شود، تحریم شده اند؟ غربی ها حتی ابا دارند که بگویند در ایران دموکراسی و مردم سالاری دینی برقرار است. غرب در رابطه با ایران هم دروغ می گوید و هم حقیقت ها را کتمان می کند. ما دستاوردها و پیشرفت های خوبی در حوزه حقوق بشر داریم. شاید اعتراضاتی هم در بعضی حوزه ها باشد که در همه جای دنیا هم وجود دارد.
ایران ۸ میلیون پناهنده افغان را با وجود تحریم ها پذیرفته است
دبیر ستاد حقوق بشر افزود: آمریکا از زمان پیدایش، بیشتر از ۷ الی ۸ میلیون انسان را کشته است. در بیشتر از ۷۰ کشور دنیا پایگاه نظامی دارد. چندین کشور را در یک دهه گذشته اشغال کرده است. آمریکا چگونه می تواند از حقوق بشر صحبت کند؟ در اروپا حقوق مهاجران نقض می شود، بعد از بحران سوریه تمام کشورهای اروپایی مرزهای خویش را به روی مهاجران بستند. ایران ۸ میلیون پناهنده افغان را با وجود تحریم ها پذیرفته است. بحث غرب با ایران بر سر حقوق بشر، پوشش زنان و اعدام نیست. ایران، استعمارستیز و استکبارستیز است و با سیاست های آمریکا مخالف است و به همین دلیل، آنها تحمل نمی کنند.

وی عنوان کرد: غرب می خواهد ایران هم یک کشور خنثی باشد که به سیاست های آنها کاری نداشته باشد، اگر به این مرحله برسیم دیگر به حقوق بشر ما و پیشرفت های هسته ای ما انتقاد نمی کنند. غرب با ماهیت وجودی جمهوری اسلامی مشکل دارد. اگر ما مشکلی با سیاست های استکباری نداشته باشیم، هیچ کدام از مبانی دینی و اسلامی ما را مورد انتقاد قرار نمی دهند.
غریب آبادی اظهار داشت: ما ملزم به حمایت و ارتقای حقوق بشر در کشورمان هستیم و باید حقوق مردم را تأمین نماییم. در حوزه حقوق بشر اسلامی هم باید فعال باشیم و باید نقشه راه اصولی این حقوق را تدوین و عرضه نماییم. جمهوری اسلامی با استفاده از ظرفیت کشورهای اسلامی توانسته در این عرصه ورود کند.
دستگاه های عرضه کننده خدمت باید با مردم رفتار از روی تکریم داشته باشند
دبیر ستاد حقوق بشر خاطرنشان کرد: متاسفانه حقوق بشر را امنیتی کردند و این یک چالش مهم می باشد. در لیبی و سوریه مداخله آمریکا و اروپایی ها را شاهد بودیم. امنیتی کردن حقوق بشر ظاهرش دفاع از حقوق مردم است، اما در باطن اهدافی سیاسی و امنیتی دارد. ما باید هوشیار باشیم و بدانیم این همه هجمه ضد ما برای چیست؟ باید بدانیم غربی ها به دنبال هدف قرار دادن مبانی دینی و اسلامی و سیاست های استکبارستیزی ما هستند.

او در آخر اظهار داشت: دستگاههای عرضه کننده خدمت باید با مردم رفتار از روی تکریم داشته باشند. ما باید حقوق مردم را به آنها بشناسانیم. هر حقی تکلیفی هم به همراه دارد؛ اگر آزادی بیان وجود دارد نباید همراه با توهین و مغایر با نظم و امنیت و سلامت عمومی باشد. در حوزه های مختلف اگر رضایت عمومی جلب شود، خللی به نظام وارد نمی شود.




منبع:

1403/03/18
12:41:34
5.0 / 5
256
تگهای خبر: آزادی , اسلامی , جرم , جنایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
حقوق و وكالت، مشاوره حقوقی آنلاین و خدمات وكالتی
alameadl.ir - حقوق مادی و معنوی سایت علم عدل محفوظ است

علم عدل - وکالت و حقوق علم عدل

حقوق و وکالت